Бакин рецепт за најукуснији ТУЧЕНИ ПАСУЉ: Старинско ПОСНО јело који ће вас потпуно освојити, а ово му даје посебан укус
Ово јело су припремале наше баке, а његов кремасти, пуни укус и савршена комбинација лука и зачина чине га правом домаћом посластицом.
16.03.2025.
21:58
Коментари (0)
Ако сте љубитељи традиционалних јела, овај старински рецепт за тучени пасуљ освојиће вас својим једноставним, али богатим укусом.
Састојци
- 1 кг скуваног и испасираног белог пасуља
- 10 сувих паприка
- 100 мл уља
- 6 чена ситно сецканог белог лука
Скувајте паприке на средњој температури, треба им око 10 минута. Затим их исцедите.
Паприке исеците на пола, а потом их уситните. Очистите меснати део из паприке.
Помешајте бели лук и паприке, а потом их пропржите на средњој температури на уљу. Додајте кашичицу црвене и љуте паприке. Све лепо сједините.
У скувани и испасирани бели пасуљ, који сте сипали у једну чинију, поспите мешавину паприке са зачинима.
Детаљније о начину припреме на видеу Кухиња Валентине Мишковић.