ČOKOLADNA torta od samo 3 sastojka idealna je za iznenadne goste - Pravi se začas, a izdašna je i jeftina
Sa samo tri sastojka, brzo ćete pripremiti ukusan desert koji će svi obožavati.
Ponekad najlepše stvari dolaze u najjednostavnijem pakovanju. Ova čokoladna torta je savršen dokaz za to! Ako vam se desi da vam iznenada dođu gosti, a u kuhinji nemate puno vremena, ova torta je idealno rešenje. Sa samo tri sastojka, brzo ćete pripremiti ukusan desert koji će svi obožavati. Ne morate biti stručnjak za pečenje da biste uživali u savršenoj kombinaciji bogate čokolade i mekanog biskvita.
Za pripremu ove torte koristićete čokoladu, jaja i šećer – tri osnovna sastojka koja se obično nalaze u svakoj kuhinji. Bez komplikovanih tehnika i dugotrajnog pečenja, samo nekoliko minuta pripreme su dovoljna da dobijete savršen kolač.
Sastojci:
200 g tamne čokolade (najbolje 70% kakaoa)
4 jaja
100 g šećera
Priprema:
Za početak, stavite čokoladu da se otopi. Možete je otopiti na pari ili u mikrotalasnoj. Kada se čokolada potpuno otopi, ostavite je da se malo prohladi.
Dok se čokolada hladi, u posebnoj posudi umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete svetlu, penastu smesu. To možete uraditi mikserom na srednjoj brzini.
Kada su jaja sa šećerom dobro umućena, dodajte otopljenu čokoladu u smesu i lagano promešajte dok se sve lepo ne sjedini.
Smesu prebacite u podmazan i brašnom posut kalup, i stavite u prethodno zagrejanu pećnicu na 180°C. Pecite tortu oko 20-25 minuta, dok ne postane čvrsta na vrhu, ali mekana u sredini.
Kada je torta gotova, izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi. Po želji, možete je posuti prah šećerom ili dodati malo šlaga za dodatni luksuz.
Ova torta je savršen spoj jednostavnosti i bogatog čokoladnog ukusa, a njena priprema neće vam oduzeti mnogo vremena.