ĐUVEČ NA VODI savršen za današnji ručak - Spremite ga u rekordnom roku, oduševićete svoje ukućane originalnim receptom
Đuveč je odličan izbor za ručak, a pogotovo kada postoji opcija da bude na vodi.
05.03.2025.
12:31
Komentari (0)
Uvek je primamljivo spremiti brzo, a ukusno jelo. Postan đuveč se čini idealnim da se nađe na današnjoj trpezi.
Sastojci:
- glavica crnog luka
- malo praziluka
- dve šargarepe
- konzerva paradajza pelata
- meksička mešavina
- dve šolje pirinča
Priprema:
Na vodi prodinstajte crni luk i praziluk, zatim dodajte sitno seckanu šargarepu i meksičku mešavinu.
Malo promešajte, pa pridružite pirinač i paradajz pelat. Začinite po ukusu.
Nalijte toplom vodom i ostavite da se krčka 15-20 minuta, dok voda ne ispari. Smanjite temperaturu da ne bi došlo do zagorevanja.
Sve prebacite u tepsiju, dodajte još malo vode i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Prijatno!