Fantastično osveženje za vrele dane: Ledeni koh sa grizom - jednostavna, a najsočnija poslastica
Svi će uživati u ovom ukusu.
Nije sladoled niti sorbe, ali dobro ohlađen koh fantastično osvežava u vrelim danima.
Lako se sprema i svi ga obožavaju.
Sastojci i količina:
jaja - 6 komada
šećer - 6 kašika
pšenični griz - 8 kašika
mleko - 1 l
vanilin šećer - 2 kesice
šećer - 6 kašika
Način pripreme:
Prvo uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca dobro ulupajte mikserom. U čvrst sneg postepeno dodajte kašiku po kašiku šećera muteći i dalje mikserom. Dodajte polako žumanca i potom griz. Pažljivo sve izmešajte špatulom, pa sipajte u podmazan i brašnom posut pleh. Stavite u zagrejanu rernu, odmah smanjite na 180 stepeni i pecite oko 15 minuta. Vruć koh polako zalivajte vrelim mlekom koje ste skuvali sa šećerom i vanilom. Koh je najlepši kada se dobro ohladi.