Idealan ručak na vodi - Pripremite SOČNU BORANIJU u izdanju variva, zaboravite na čorbasti oblik i uživajte u inovativnom receptu
Ako mislite da se boranija mora spremati samo u onom tradicionalnom, pomalo dosadnom čorbastom obliku - varate se.
15.04.2025.
14:12
Komentari (0)
Predstavljamo vam inovativan način pripreme boranija, tako da ispadne više kao varivo, ali i dalje jednako sočna i ukusna.
Potrebno:
- boranija gramaže po želji
- jedan crni luk
- dva čena belog luka
- jedna šargarepa
- jedan krompir
- voda
- začini po želji
Priprema:
Najpre iseckajte crni luk i stavite u tiganj da se dinsta na maloj količini vode. Isecite šargarepu i beli luk, pa pridružite crnom.
Ubrzo zatim ubacite boraniju i krompir isečen na kocke, pa dodajte vodu tako da prekrije sastojke, ali mnogo manje nego što biste sipali za pravljenje čorbe.
Nek se kuva dok povrće ne omekša, pa kad voda malo ispari začinite po želji. Prijatno!
Sličan recept možete pogledati na linku ispod.