KARAMEL OBLANDE od samo 3 sastojka brzo se prave, još brže pojedu - Starinski kolač koji je prava kombinacija uz šoljicu kafe
Pored oblandi potrebno vam je još samo 3 sastojka kako biste napravili ovaj fenomenalan recept
Ako volite starinske kolače, sigurno ćete se oduševiti ovim karamel oblandama, koje su prava kombinacija slatkoće i hrskavosti. Savršen su izbor za uživanje uz šoljicu kafe, a i za brzi desert kad vam dođu gosti. Ono što je najbolje – prave se od samo 3 sastojka, brzo, a još brže nestanu!
Sastojci:
- 1 malo pakovanje oblandi
- 750 ml mleka
- 400 g šećera
- 125 g margarina
Priprema:
1. Priprema fila: U šerpicu sa debljim dnom stavite mleko, šećer i margarin. Stavite šerpu na ringlu i uključite na najveću temperaturu. Kada masa počne da vri, smanjite temperaturu i uz povremeno mešanje, kuvajte dok se masa ne počne zgusne. Ovaj proces traje otprilike sat vremena. Ako nemate šerpu sa debljim dnom, potrebno je da češće mešate kako biste sprečili da fil zagori.
2. Filovanje oblandi: Kada se fil zgusne, sklonite šerpu sa ringle i ostavite da se malo prohladi. Zatim počnite da filujete oblande – stavite fil između svake kore oblande. Kada su sve kore filovane, oblande uvijte u celofan i odozgo stavite nešto da nalegne na oblande, kako bi se lepo slepile.
3. Odmor i serviranje: Ostavite oblande da odstoje, najbolje je da se serviraju tek sutradan, kako bi fil potpuno stegao i oblande dobile savršen ukus.
Napomena: Ako primetite da se fil razliva dok filujete oblande, vratite ga ponovo na ringlu i kuvajte još malo dok se ne stegne.
Ovaj jednostavan, ali ukusan kolač sigurno će postati omiljen na vašem stolu. Brzo se pravi, a još brže nestane, pa pripremite duplu porciju!