КАРАМЕЛ ОБЛАНДЕ од само 3 састојка брзо се праве, још брже поједу - Старински колач који је права комбинација уз шољицу кафе
Поред обланди потребно вам је још само 3 састојка како бисте направили овај феноменалан рецепт
Ако волите старинске колаче, сигурно ћете се одушевити овим карамел обландама, које су права комбинација слаткоће и хрскавости. Савршен су избор за уживање уз шољицу кафе, а и за брзи десерт кад вам дођу гости. Оно што је најбоље – праве се од само 3 састојка, брзо, а још брже нестану!
Састојци:
- 1 мало паковање обланди
- 750 мл млека
- 400 г шећера
- 125 г маргарина
Припрема:
1. Припрема фила: У шерпицу са дебљим дном ставите млеко, шећер и маргарин. Ставите шерпу на ринглу и укључите на највећу температуру. Када маса почне да ври, смањите температуру и уз повремено мешање, кувајте док се маса не почне згусне. Овај процес траје отприлике сат времена. Ако немате шерпу са дебљим дном, потребно је да чешће мешате како бисте спречили да фил загори.
2. Филовање обланди: Када се фил згусне, склоните шерпу са рингле и оставите да се мало прохлади. Затим почните да филујете обланде – ставите фил између сваке коре обланде. Када су све коре филоване, обланде увијте у целофан и одозго ставите нешто да налегне на обланде, како би се лепо слепиле.
3. Одмор и сервирање: Оставите обланде да одстоје, најбоље је да се сервирају тек сутрадан, како би фил потпуно стегао и обланде добиле савршен укус.
Напомена: Ако приметите да се фил разлива док филујете обланде, вратите га поново на ринглу и кувајте још мало док се не стегне.
Овај једноставан, али укусан колач сигурно ће постати омиљен на вашем столу. Брзо се прави, а још брже нестане, па припремите дуплу порцију!