Kremasta piletina iz rerne spremna za 15 MINUTA od ČETIRI sastojka: Na ovaj način još uvek niste spremali
Kremasta piletina iz rerne je sočna, puna ukusa i jednostavna za pripremu.
16.03.2025.
21:23
Komentari (0)
Ovo jelo ćete obožavati zbog kremaste strukture i sočnog mesa, bez prženja i prskanja ulja, a na sve to brza i lako priprema.
Sastojci
- 2 pileća filea iseckana na kockice
- So, origano, kari, biber, peršun
- 2 jaja
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 2 krompira
- Maslinovo ulje
U pleh sipajte iseckani pileći file.
Umutite dva jaja, a potom dodajte pavlaku za kuvanje i nastavite sa mućenjem. Zatim dodajte začine i dobro promešajte, da se sve lepo sjedini.
Pileći file prelijte prelivom i promešajte, da se sve ravnomerno rasporedi. Zatim, sipajte malo maslinovog ulja preko.
Krompir oljuštite i iseckajte na tanke kolutiće, a potom poređajte na vrh piletine i preko pospite malo peršuna.
Pecite 20 minuta na 200 C.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Cuisine simpe.