Neodoljivi mali zalogaji puni ukusa: Štrudla sa jagodama i eurokremom kao FANTAZIJA koja obara s nogu
Kolač koji kombinuje mekanu, vazdušastu koru, osvežavajuće voće i neodoljivu kremastu čoko-lešnik notu.
Ako volite sočne deserte koji se lako pripremaju, rolovani kolač sa jagodama je pravi izbor, a usput je brz i ukusan desert uz kafu.
Sastojci
Testo
- 75 g brašna
- 35 g kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanil šećer
- Prstohvat soli
Namaz
- 80 g eurokrema
Fil
- 250 g maskarpone sir
- 1 vanil šećer
- 50 g šećera u prahu
- 8 g gustina
- 250 ml pavlake
Dekoracija
- 75 g eurokrema
- Jagode ili voće po izboru
Stavite brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo u posudu i dva puta prosijte smesu.
Jaja razbijte u veliku posudu, a zatim dodajte šećer, vanil šećer, i so. Umutite smesu na najvećoj brzini oko 10 minuta, dok ne postane svetložuta i prozračna smesa. U smesu dodajte prosijano brašno.
Pleh obložite papirom za pečenje i smesu nalijte ravnomerno po celom plehu. Stavite kolač u zagrejanu rernu i pecite na 200 C 10 minuta ili dok ne porumeni.
Kolač prevrnite na krpu i presecite ga na pola. Zatim obe polovine krpom uvijajte na unutra i ostavite u frižideru na 30 minuta.
Pomešajte u posudu sastojke za fil i mešajte dok se smesa ne sjedini.
Polovine testa premažite eurokremom jednako,a zatim ravnomerno nanesite i smesu za fil.
Nožem izrežite na jednake trake. Uzmite trake i zamotajte ih.
Stavite smotane komade kolača na komad papira. Na vrh stavite malo smese fila i eurokrema, a zatim jagode ili voće po izboru.
Detaljnije o načinu pripreme možete videti na videu Kookmutsjes.