KROMPIR SA HRSKAVOM SLANINOM I SOČNIM KOBASICAMA: Brz i jednostavan recept koji osvaja na prvi zalogaj – prava gastro čarolija kojoj niko ne može da odoli
Predlog za pravu gurmansku večeru.
23.04.2025.
08:44
Komentari (0)
Preliven krompir sa kobasicama i slaninom, predlog je jela iz bakine kuhinje. Evo šta vam je potrebno od sastojaka i kako se pravi.
Sastojci
- 500 gr krompira
- 2-3 krace kobasice
- 1 puna kašika kisele pavlake
- 1 paradajz
- 1 jaje ulje
- 100 ml mleka
- 50 gr kačkavalja
- po želji malo suve slanine
Krompir očistiti i iseći na kolutove. Posuti začinom i solju dodati malo ulja pa ga izmešati. Rasporediti u podmazan pleh. Kobasice iseći na krugove pa ih poređati po krompiru. Staviti u rernu i peče 20 minuta pa izvaditi. Preko krompira naseći paradajz na kockice.
Umutiti pavlaku, mleko i jaje i preliti preko krompira paradajza i kobasica. Narendati kačkavalj i posuti malo peršunov list i listicima suve slanine. Peći još 30 minuta. Savršenstvo od krompira.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Bakina kuhinja.