Krompir gnezda sa piletinom: Savršena kombinacija hrskavog, kremastog i sočnog mesa za pravi gurmanski ručak
U kombinaciji hrskavog krompira, sočne piletine i toplog sira u savršenom spoju kom niko neće odoleti.
Ako tražite kreativan i ukusan način da pripremite krompir i piletinu, ovo jelo je pravi izbor za vas.
Sastojci
- 500 g krompira
- 1 glavica luka
- 1 jaje
- 70 g tvrdog sira
- 200 g piletine
- 150 g pečuraka
- So, biber,
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 100 g kačkavalja
Krompir prokuvajte, a luk sitno iseckajte i izdinstajte ga na zagrejanom ulju.
Pečurke iseckajte, pa dodajte u luk i sve zajedno dinstajte mešajući da se svi sastojci sjedine.
Piletinu sitno iseckajte, a zatim propržite na zagrejanom ulju i začinite po ukusu.
U krompir dodajte jaje, sir, so i biber i prelijte sa 100 ml pavlake za kuvanje, a potom mikserom sve dobro umutite da se smesa sjedini.
U piletinu dodajte rendani kačkavalj i prelijte sa 50 ml pavlake za kuvanje, a potom sve dobro promešajte.
U kesu za šlag ili u kesu od zamrzivača, sipajte pire.
Od pirea formirajte "gnezdo" na plehu obloženim papirom za pečenje i u središnji deo sipajte fil, a preko dodajte malo rendanog kačkavalja.
Pecite oko 30 minuta na 180 C.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Riznica tajni.