Punjena glavica luka u slanini: Prava kombinacija ukusa za prave gurmane, sočno i hrskavo jelo od TRI SASTOJKA
Ako ste ljubitelji intezivnih ukusa i jedinstvenih kombinacija, ovo jelo će vas oduševiti.
Zamislite glavicu luka punjenu aromatičnim mlevenim mesom, umotanu u hrskavu slaninu i pečenu do savršenstva.
Ovo jelo je prava poslastica za sve koji vole da eksperimentišu u kuhinji u kombinaciji slatko pečenog luka, sočnost mlevenog mesa i hrsavost slanine u savršenom spoju.
Sastojci
- Crni luk
- Mleveno meso
- Slanina
Glavice crnog luka očistite i izdubite, tako da ostanu samo veći delovi luka.
Deo luka koji ste izvadili, kako biste isti izdubili, sitno iseckajte i pomešajte sa mlevenim mesom, a zatim meso začinite biberom.
Zatim, mešavinom mesa i luka napunite središnji deo luka.
Tankim listićima slanine obavijte luk sa svih strana.
Možete peći na rostilju ili tiganju.
Na pola pečenja, možete premazati sa čili sosom i ostaviti još 10 minuta da se zapeče.
Pred kraj stavite na vrh komadić kiselog krastavca ili paprike, a i malo kačkavalja i zapecite kako bi se kačkavalj istopio.
Detaljnije o načinu pripreme na videu BBQ Pit Boys.