Letnja eksplozija ukusa - spoj lubenice, paradajza i fete je idealan za vrele dane: Ovaj recept će vam svi tražiti
Nema kome se ova salata nije svidela.
Sočna lubenica, zreli paradajz, slana feta i mirisni bosiljak čine idealnu kombinaciju za vruće dane.
Ova osvežavajuća letnja salata je lagana, a zasitna, idealna kao prilog ili lagani obrok.
Sastojci i količina:
Kockice lubenice - 2 šolje
Paradajz - 1 veći
Feta sir - 100 g
Svež bosiljak - po želji
Maslinovo ulje - po ukusu
So i biber - po ukusu
Balzamiko sirće ili limunov sok - po želji
Način pripreme:
Lubenicu iseći na kockice, paradajz na kriške ili polovine ako je čeri. Fetu izmrviti ili iseći na kockice. U velikoj činiji pomešati lubenicu, paradajz i fetu. Dodati listove svežeg bosiljka. Po ukusu začiniti maslinovim uljem, solju, biberom i eventualno par kapi limunovog soka ili balzamika. Poslužiti odmah, dobro rashlađeno.