KROFNE KAO SA REKLAME - Okrugle, vazdušaste i mekane kao pamuk, iznenadićete se koliko se lako spremaju
Privlače izgledom, a zadržavaju ukusom!
Nema osobe koja može odoleti slasnim, mirisnim i mekanim krofnama. Napravite ih po ovom receptu i oduševite ukućane.
Sastojci:
50 g svežeg kvasca
3 kašike šećera
400ml mleka
2 jaja
50ml ulja
800 g brašna
pola kašičice soli
Priprema:
Rastopite kvasac u toplom mleku, a zatim dodajte ostale sastojke. Sve to umesite u meko testo i ostavite da odstoji oko sat vremena.
Naraslo testo umesite još jednom, pustite desetak minuta da naraste, zatim ga opet umesite i krenite sa odvajanjem loptica.
Zagrejte ulje na najnižoj temperaturi ringle i ubacite krofne koje ste prve oblikovali. U šerpi bi trebalo da bude dovoljno ulja da krofne plutaju, nikako da ne dodiruju dno.
Strana koja je bila odozgo ide dole u ulje. Poklopite šerpu u kojoj se prže da dodatno narastu, a kada porumene okrenite ih na drugu stranu i pustite da se isprže do kraja. Ne poklapajte opet. Ponavljajte postupak do isteka materijala. Prijatno!