clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

NAJZDRAVIJA PITA KOJU MOŽETE DA POJEDETE: Spanać štiti od 9 bolesti, najvažniji za zdravlje dece (RECEPT)

05.12.2022. 08:31
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Što se vitamina tiče, obiluje onima iz grupe A, C, E i K, zbog kojih će vam organizam biti zahvalan, a sadrži i sasvim dobru količinu proteina

Postoji namirnica koja može da vam pomogne da sprečite i izlečite anemiju, ublažite simptome astme, povećate nivo kalcijuma u krvi, sprečite osteoporozu, upale, ublažite glavobolje, očistite jetru, ubrzate metabolizam i imate zdravu decu!

U pitanju je kralj zelenih biljaka i Popajeva omiljena namirnica - spanać!

Budući da je riznica čitave serije vitamina i minerala, kao i vrlo važnih omega-3 masnih kiselina, što pre spanać uvrstite na jelovnik i to bar dva puta nedeljno! A za početak ove nedelje, možete probati bakin recept za pitu sa spanaćem.

PROVERENI RECEPT IZ BAKINE KUHINJE: Nov način pripreme karfiola oduševiće i one koji ga ne vole (RECEPT)

PROVERENI RECEPT IZ BAKINE KUHINJE: Nov način pripreme karfiola oduševiće i one koji ga ne vole (RECEPT)

ZIMSKA SUPA po receptu poznate glumice: Bogata mineralima i vlaknima, a daje osećaj sitosti! (RECEPT, VIDEO)

ZIMSKA SUPA po receptu poznate glumice: Bogata mineralima i vlaknima, a daje osećaj sitosti! (RECEPT, VIDEO)

Potrebno je:

  • 1 pakovanje tanjih kora
  • 1 struk praziluka
  • 200 gr spanaća
  • 1 lonče pirinča (lonče od 100 gr)
  • ulje
  •  ml. biber

Priprema:

Luk i panać iseckati na krupnije pa propržiti da omekša (oko 5-6 minuta). 

bakina kuhinja
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

U to ubaciti malo barenog pirinča (7 minuta).

 Izmešati, posloliti i pobiberiti. List gotove kore raširiti na sto, pouljiti pa dodati drugu koru. 

Na nju  stavit dve kašike nadeva pa raširiti po celoj  kori. 

Uviti i ređati u podmazani pleh obložen pek papirom. Iseći rolnice na manje rolnice, premazati uljem i peći na 200 stepeni C 30-40 minuta.

 

 

Piše:
Srbija Danas
05.12.2022. 08:31