Pamela Anderson ovu namirnicu stavlja u sve, a dobra je za žene POSLE 50. GODINE: Zbog ove ishrane glumica izgleda mladalački!
Jedna od najpoznatijih i najlepših holivudskih glumica svih vremena odlična je kuvarica i mnogo vremena i truda ulaže u to da i ona i svi oko nje jedu zdravo, ali da se ne odriču mnogo kada je reč o uživanju u hrani.
Pamela Anderson, jedna od zvanično najlepših žena 90-ih, ušla je u novu eru i već neko vreme nas podseća koliko su šminka i fileri "izvikani" i da prirodno starenje ne mora da bude bauk.
Slavna glumica ovih dana promoviše rimejk filma "Goli pištolj" i nastavlja sa svojim prepoznatljivim izdanjima – damskim haljinama, odmerenim seksepilom, kratkim frizurama i minimumom šminke, koja tek naglašava lepotu slavne "čuvarke plaže".
Kada je reč o izgledu Pamele Anderson, jasno je da je vežbanje oduvek bilo jedna od njenih najvećih tajni, a glumica pridaje mnogo pažnje ishrani i ne krije šta je to što izdvaja njen jelovnik.
Pamela je, inače, odlična kuvarica i objavila je nekoliko kuvara, a ističe da obožava da izmišlja nove recepte, iako radije "odokativno" dodaje sastojke umesto da ih meri. Uz to je veganka već decenijama, pa često njena jela traže malo više kreativnosti.
Šta jede Pamela Anderson u toku dana?
Slavnoj glumici dan počinje šoljom kafe, što je navika koje pokušava da se oslobodi. Njena kafa je vrlo jak espreso, a njeni sinovi je često začikavaju zbog ogromne količine kofeina koji unese ujutro.
– Trudim se da pijem manje kafe, a više čaja – kaže glumica, koja najradije pije čaj od kamilice i ruže, iako priznaje da i dalje radi na tome da smanji unos kafe tokom dana.
Ona nema omiljeni doručak, već bira šta će jesti u skladu s raspoloženjem i apetitom, ali se trudi da i prvi obrok u toku dana, kao i svi ostali, ima što više povrća.
– Povrće me održava – kaže Pamela.
Kada je reč o ručku, glumica najradije bira morske plodove, a pošto, kao veganka, ne jede ribu, odlučila je da to zameni povrćem. Losos sa roštilja joj posebno nedostaje jer ga je kao dete u Kanadi jela gotovo svakodnevno, ali uspeva da pronađe alternativu.
– Okean mi je u krvi, ali sam otkrila da je priprema povrća napolju, u livenom tiganju, jednako zadovoljavajuće i ukusno – kaže ona.
Pamela se, ističe trudi da izbaci puter iz ishrane kad god je moguće, a bez njega uspeva da pravi fantastične veganske kroasane.
Za večeru je često vrlo kreativna, a u svojim knjigama je delila mnogo recepata za domaća peciva, među kojima su joj omiljene slane pitice s bundevom, lukom, belim vinom i brusnicama koje pravi u kalupu za mafine.
Supehrana u ishrani Pamele Anderson
Glumica je uvek vodila računa o ishrani i trudila se da njen jelovnik bude veganski, uravnotežen i raznovrstan, a kako prolaze godine tako je izbor namirnica sve važnija tema u životu svake žene.
Nivo hormona oscilira normalno iz meseca u mesec, a tu su i trudnoće i porođaji, dok je menopauza prelomna tačka u kojoj je ishrana jedan od ključnih faktora da se osećamo bolje u svojoj koži i sačuvamo zdravlje.
Tako se ženama posle 50. preporučuje da u jelovnik uvedu više superhrane, koja može da ublaži simptome menopauze, ojača kosti, sačuva kardiovaskularno zdravlje i poboljša raspoloženje i nivo energije.
Pamela Anderson jede više namirnica koje spadaju u superhranu, a među najzastupljenijima u njenoj ishrani su semenke lana, koje koristi u pripremi salata i peciva. Kada odstoje u vodi i nabubre, lanene semenke mogu da zamene jaja u receptima, što je odlična opcija ako ih ne jedete iz nekog razloga.
Uz to, lan se preporučuje zbog fitostrogena, koji pomaže da se hormoni dovedu u ravnotežu i ublaže simptomi menopauze kao što su valunzi i noćno znojenje. On je odličan izvor omega-3 masti, što je značajno za zdravlje kože i može da pomogne u kontroli telesne težine.