Sladokusci, ovo je za vas! Recept za posne PALAČINKE NA VODI, jednostavan za pripremu, a nećete ni primetiti nedostatak mleka i ulja
Omiljena poslastica pripadnika svih generacija može se spremiti i na vodi!
07.03.2025.
21:04
Komentari (0)
Navikli smo da palačinke budu masne, bogato nafilovane i preukusne. Međutim, ovim receptom zadržaćemo samo poslednji pridev i predstaviti vam način njihove pripreme u toku posnih dana.
Sastojci:
- šolja ovsenih pahuljica
- šolja i po hladne vode
- džem
Priprema:
Navedena mera je za jednu osobu i veliku palačinku. Ukoliko želite da spremite za još nekoga, povećajte količinu sastojaka. Takođe, šećer, cimet i drugi dodaci se lepo slažu sa ovom poslasticom.
U blender stavite ovsene pahuljice i vodu, zatim dobro izblendajte.
Kada to učinite, izlijte smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 150 stepeni oko 20 minuta. Filujte džemom. Prijatno!