NE ZNAŠ KADA JE DOSTA! Recept za PITU BUNDEVARU sa kupovnim koricama, za zauzete domaćice, brzo, lako i ukusno
Prava zimska poslastica, priprema se brzo, a ukus će vas oduševiti.
Danas vam predstavljamo recept za pitu sa bundevom, koja je prava zimska poslastica. Uz šolju omiljenog čaja ili mleka, biće idealna užina, ali i divan izbor slatkiša za kraj obroka.
Uživajte, a u nastavku su sastojci i postupak pripreme.
Sastojci:
- 500 gr kora za pitu
- oko 1kg rendane bundeve ( dulek ili buca)
- nekoliko kašika šećera i griza (krupice)
- nekoliko kašika ulja
- nekoliko kašika oraha
- šećer u prahu
- cimet
Na krupno narendati oguljen dulek.
Odvojiti po 3 kore za pitu.
Prvu koru premazati uljem, zatim i drugu i posuti je kristal šećerom po ukusu. Po ukusu možete na drugu koru posuti šaku mlevenih oraha.
Na treću koru staviti širom stranom kore rendani dulek, posuti šećerom i po želji cimetom. Posuti sa 2 kašike griza. Uviti krajeve ( oko 2cm) na unutra, urolati malo čvršće.
Ponoviti postupak dok se ne utroše sve kore, složiti u pleh pokriven papirom za pečenje.
Uvijene pite malo namazati uljem, peći u zagrejanoj pećnici na 180, dok ne porumeni.
Pečenu prekriti suvom krpom i seći tek kada se prohladi.