Neobične USKRŠNJE PIHTIJE u obliku jaja - Tradicionalni specijalitet koji se lako sprema i to od jeftinih sastojaka
Na uskršnjoj trpezi poslužite pihtije u obliku jaja.
Ukoliko želite da vaša uskršnja trpeza privuče pažnju i izgleda zaista posebno, pravo je vreme da se okrenete jednoj staroj dobroj klasici – pihtijama. Ovog puta, dajte im novi, praznični oblik! Umesto uobičajenih činija, pihtije poslužite u ljuskama od jaja – rezultat će biti i vizuelno i kulinarski pravi praznik za sva čula.
Ova ideja ne zahteva mnogo truda, a efekat je fantastičan. Osim mesa, u kalup možete dodati i sitno seckano povrće po ukusu, za dodatnu boju i svežinu. Elegantno, ukusno i potpuno u duhu Uskrsa!
Sastojci:
jaja
1 belo meso
1 crvena paprika
kukurz iz konzerve
grašak iz konzerve
kocka supe
Priprema:
Napravite bujon tako što ćete kocku supe rastvoriti u vreloj vodi. Na nekoliko jaja napravite rupu (ne preveliku, ali da možete da sipate sastojke) i prospite belacna i žumanca u neku posudu. Prazne ljuske prelijte vrelom vodom i ostavite da se dezinfikuju par minuta spolja i unutra. Belo meso skuvajte i sitno iseckajte, a papriku samo sitno iseckajte. Napunite ljuske jaja kukuruzom, paprikom, graškom i mesom, pa prelijte bujonom. Poređajte u karton za jaja i stavite u frižider da se stegnu. Zatim ljusku skinite i poslužite pihtije.