Необичне УСКРШЊЕ ПИХТИЈЕ у облику јаја - Традиционални специјалитет који се лако спрема и то од јефтиних састојака
На ускршњој трпези послужите пихтије у облику јаја.
Уколико желите да ваша ускршња трпеза привуче пажњу и изгледа заиста посебно, право је време да се окренете једној старој доброј класици – пихтијама. Овог пута, дајте им нови, празнични облик! Уместо уобичајених чинија, пихтије послужите у љускама од јаја – резултат ће бити и визуелно и кулинарски прави празник за сва чула.
Ова идеја не захтева много труда, а ефекат је фантастичан. Осим меса, у калуп можете додати и ситно сецкано поврће по укусу, за додатну боју и свежину. Елегантно, укусно и потпуно у духу Ускрса!
Састојци:
јаја
1 бело месо
1 црвена паприка
кукурз из конзерве
грашак из конзерве
коцка супе
Припрема:
Направите бујон тако што ћете коцку супе растворити у врелој води. На неколико јаја направите рупу (не превелику, али да можете да сипате састојке) и проспите белацна и жуманца у неку посуду. Празне љуске прелијте врелом водом и оставите да се дезинфикују пар минута споља и унутра. Бело месо скувајте и ситно исецкајте, а паприку само ситно исецкајте. Напуните љуске јаја кукурузом, паприком, грашком и месом, па прелијте бујоном. Поређајте у картон за јаја и ставите у фрижидер да се стегну. Затим љуску скините и послужите пихтије.