Neodoljiv slani ROLAT OD TIKVICA: Brzo se priprema, neverovatno je mekan i sočan, a uz pravi izbor fila može biti lagani obrok
Ako tražite savršen spoj zdravog i ukusnog, slani rolat od tikvica će vas oduševiti.
Brzo se priprema, neverovatno je mekan i sočan, a uz pravi izbor fila može biti lagano predjelo, savršena večera ili idealan dodatak svečanoj trpezi.
Isprobajte ovaj jednostavan recept i uživajte u fantastičnoj kombinaciji tikvica i kremastog fila.
Sastojci
- 2 jaja
- 4 kašike ulja
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 tikvica
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
- 3 kašike brašna
- 200 g kisele pavlake
- 100 g tvrdog sira
- Peršun
- Šunka
U posudu umutite jaja, a zatim dodajte ulje, pavlaku, izrendanu tikvicu, so, biber i brašno. Sastojke dodajte postepeno, a neprestanim mešanjem.
U obloženi pleh papirom za pečenje, prelijte smesu i pecite 20 minuta na 200 C.
Kiselu pavlaku, sir i peršun dobro sjedinite.
Koru izvadite iz pleha, a potom počnite polako da je uvijate i ostavite da se ohladi.
Kada se kora ohladila, odvijte rolat, a potom premažite smesom i poređajte listove šunke. Zatim ponovo urolajte u rolat i ostavite u frižider da se ohladi.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Domaći kuhar.