Skip to main content
Voda

NIKAKO NEMOJTE ZABORAVITI: Samo jedna čaša VODE, može biti spas u ovim momentima!

Foto: Profimedia
Pravi spas!

Ukoliko ne pijete dovoljno vode, vaše telo može da zameni žeđ glađu, pa ćete imati potrebu da jedete, umesto da popijete čašu vode. Ako ne pijete vodu tokom vežbanja, a nakon treninga osećate glad, znači da je vešem telu najverovatnije potrebna samo voda.

VEOMA JE LAKO DA SE DOBRO OSEĆATE: Uvedite SAMO ove DVE promene u svoj život i preporodićete se!

Voda
Voda
Foto: Profimedia

Četiri problema u telu koja pokazuju koji vitamini vam nedostaju!

Trik kojim sprečavate prejedanje!

Ako osetite glad, a skoro ste jeli, uzmite čašu vode, jer telo meša žeđ i glad. Ukoliko glad prestane znači da ste bili žedni. 

Na ovo NIKO ne obraća pažnju, a glavni je razlog što se GOJIMO zimi!

Čak i ako izgubite jedan ili dva odsto vode, počećete da osećate posledice kao što su nedostatak fokusa i malaksalost. Ukoliko ne pijete dovoljno tečnosti, vrlo lako može doći do oticanja i stvaranja podočnjaka.  

Sprečite upalu mišića!

Svi znamo da se nakon dobrog treninga mišići upale, ali malo ko od nas zna da ta upala traje duže ukoliko ne konzumiramo dovoljno vode. Osim toga, naučnici tvrde da će se efekat vežbanja smanjiti za 30 odsto, ukoliko izgubimo samo pet procenata tečnosti. 

Šta kada smršate? Evo kako da sprečite OPUŠTANJE kože!

Izbacite toksine!

Takođe, time što ne pijete vodu tokom treninga, ne dopuštate toksinima da izlaze iz vašeg organizma. Prosto, ako u telu nema dovoljno vode, nećete se dovljno ni znojiti, pa samim tim nećete izbaciti ni sve toksine. 

Ovo je veoma bitno tokom zimskih dana, kada smo podložni raznim virusima infekcijama, a kada pijemo vodu mi čistimo organizam.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mist
-0 Beograd