Po bakinom receptu: Domaći POSNI kolač od jabuka, koji podseća na jesenje večeri uz šolju čaja
Kombinacija mekanog testa, sočnih jabuka i mirisnog cimeta čini ga savršenim.
Starinski kolač od jabuka jedan je od onih recepata koji se prenose s generacije na generaciju.
Njegov jednostavan, ali bogat ukus podseća na bakin dom, a priprema je vrlo laka.
Sastojci
- 5 većih jabuka
- 3 šolje brašna
- 1, 5 šolja šećera
- 1 vanil šećer
- 1 kašika soda bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- 1 šolja ulja
Jabuke oljuštite i izrendajte na sitno, pa tome dodajte sve ostale sastojke i lepo promešajte špatulom dok smesa ne bude ujednačena.
Posudu premažite uljem, pospite malo brašna, a potom izlijte smesu.
Pesite u već zahrejanoj rerni nekih 35 minuta na 170-180 C.
Čačkalico proverite da li je kolač pečen iznutra i po potrebi peći još kratko.
Kada je kolač gotov, premažite ga odmah džemom od šljiva u malo debljem sloju, a onda pospite mlevenim orasim ili plazmom.
Ostavite da se prohladi nekih sat vremena i onda poslužite.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Njena_jela.