Piletina i krompir na POTPUNO DRUGAČIJI način - Recept po kom ćete biti upamćeni, a JEDAN SASTOJAK daje posebnu aromu
Ovaj recept će vas oboriti sa nogu i poželećete da ga spremate češće.
Spremanje klasičnog nedeljnog ručka koji podrazumeva zapečenu piletinu i krompir ume da dosadi. Ipak, donosimo drugačiji način pripreme prepoznatljivog dvojca koji će vam ponovo probuditi ljubav prema ovoj kombinaciji ukusa.
Sastojci:
- tri parčeta pilećih grudi
- tri krompira
- jedna glavica crnog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 jaja
- jedna kašičica karija
- komad Gauda sira srednje veličine
- jedan paradajz
- maslinovo ulje
- malo soli i crnog bibera
Priprema:
Isecite luk na sitne komadiće i stavite u tiganj preliven maslinovim uljem. Tiganj se preporučuje za korišćenje zbog lakšeg vađenja jela. U međuvremenu isecite tri krompira na listiće i dodajte luku, a zatim posolite i pobiberite. Ponovo prelijte maslinovim uljem, sa vrha.
Pileće grudi isecite na kocke, zatim ih posolite i laganim pokretima pobiberite. Ručno pomešajte komadiće kako biste meso što bolje začinili. Potom ga dodajte preko luka i krompira.
Dva jaja razbijte u posebnoj posudi i pomešajte sa 200 ml pavlake za kuvanje. Dodajte prstohvat soli i kašičicu karija. Dobijenom smesom prelijte meso i povrće koji su u tiganju.
Ceo gornji deo tiganja prekrijte aluminijumskom folijom i stavite da se peče u rerni 40 minuta na 200 stepeni.
Paradajz isecite na kriške, a zatim izrendajte Gauda sir. Kada se jelo ispeče, sir rasporedite preko njega. Zatim, preko sira u krug složite kriške paradajza. Posolite i vratite u rernu na još 10 minuta. Ukoliko želite, dobijeno jelo možete prekriti komadićima mladog luka. Prijatno!