Doručak za desetku - DOMAĆA GIBANICA bez kupovnih kora pravi se u rekordnom roku, a vrlo je izdašna i zasitna
Napravićete je čim pročitate tekst.
03.05.2025.
07:28
Komentari (0)
Doručak treba da bude najvažniji obrok u toku dana. Zbog toga je neophodno izabrati zasitan, ukusan i, nadasve, lak za pripremu.
Sastojci:
300 ml mlake vode
8 g suvog ili 30 g svežeg kvasca
1 kašičica soli
100 ml ulja
500 g brašna
Za fil:
300 g sira
5 jaja
Za premazivanje kora:
50 ml ulja
Za preliv:
3 jaja
100 ml mleka
Priprema:
Pomešajte sve sastojke, umesite testo i ostavite da odstoji. Kada primetite da je nadošlo, premesite ga i odvojite manje delove.
Svaki deo razvucite i napravite od njega koru. Tako ređajte u pleh red kore, pa red fila. Na vrhu prospite preliv i premažite uljem.
Isecite na kocke. Pecite na 220 stepeni oko 30 minuta. Prijatno!