Recept za PAVLOVU TORTU - Spoj hrskavih sušenih korica, kremastog fila i raskošnog voća će vas oduševiti
Poslastica za svečane prilike, izuzenog ukusa i teksture.
Predstavljamo vam recept za slavnu Pavlovu tortu, koja se sastoji od sušenih korica, fila i voća po izboru.
Evo šta je potrebno od sastojaka i kako se sprema.
Kore:
- 5 belanaca
- 220 g šećera
- pola kašičice esencije vanilije
- 1 kašičica sirćeta
Nadev:
- 600 ml slatke pavlake
- 2 šlag fixa
- 300 do 400 g ili više voća po želji
- 1 kašičica šećera u prahu
- malo komadića badema za posipanje
Pećnicu zagrejati na 140 stepeni.
Na pek papiru iscrtajte 3 kruga 18 cm.
Umutite belance dok ne dobijete jako čvrstu smesu i malo po malo dodavajte šećer, vanilu i sirće, mešajte dok ne postane čvrsto.
Podelite smesu na tri kruga, malo poravnajte i sušite 60 minuta na 140 stepeni.
Nakon 60 minuta, ugasite pećnicu i ostavite kore unutra da se još malo suše.
Izvadite ih i ostavite nekoliko sati da se dobro prosuše.
Oprezno ih sklonite sa pek papira.
Slatku pavlaku dobro umutite i dodajte šećer ako je potrebno, stavite prvu koru na tanjur, na nju šlag, pa poslažite voće, stavite drugu koru, pa šlag i opet voće, i na zadnju koru stavite šlag i dekorirajte s voćem po želji.
Posipajte komadićima badema i stavite u frižider da se dobro rashladi.
Posluživanje
Dobro je da odstoji nekoliko sati u frižideru pre služenja. Stavite smrznute jagode, borovnice i višnje, a količinu voća prilagodite svom ukusu.