Recept za posnu PITU SA VIŠNJAMA - Hrskave korice i mekane unutrašnjosti, po bakinom receptu, sprema se od gotovih kora
Pita hrskave spoljašnjosti koju ćete obožavati.
Neodoljiva pita spremna da ulepša dan svakom članu porodice. Pratite recept u nastavku za sočan spoj ukusa.
Sastojci:
- 600 g višanja
- 500 g gotovih kora
- 10 kašika šećera
- 10 kašika griza
- vanilin šećer
- 100 ml vode
- 100 ml ulja
- šećer u prahu
Priprema:
Pomešajte višnje, griz, šećer i vanilin šećer. Ostavite pola sata kako bi višnje ispustile tečnost. Nakon toga mešajte još malo da bi se griz bolje zalepio.
Preliv napravite od vode i ulja. Nauljite pleh u kom ćete peći kolač.
Za svaku potrebno je tri kore, a prema određenoj gramaži dobićete pet pita.
Svaku koru premažite uljem i vodom, zatim jednu kašiku šećera rasporedite po celoj površini i spajajte ih. Na treću koru stavite nadev tako da se nađe samo na donjem kraju.
Presavijte ivice i urolajte pitu. Ponovite postupak sa ostatkom materijala i poređajte ih u pleh.
Sve urolane pite premažite uljem. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta. Kada se ohlade, isecite na sitne delove i pospite šećerom u prahu. Prijatno!