Recept za SVEČANU BELU ČORBU sa povrćem i piletinom - Neizostavna je na vaskršnjoj trpezi, a priprema ne može biti lakša i brža
Ukusa koji se pamti, pravićete stalno.
Za praznične trpeze, poput uskršnje pored klasičnih, tradicionalnih jela, obavezna je i čorba.
Bela čorba, bogata piletinom i svežim povrćem, savršen je izbor za ove praznične dane. Inače je čorba koja je čest izbor za razne proslave.
Ova delikatna i kremasta čorba ne samo da će vas zagrejati, već će i okrepiti vaš organizam, pružajući mu sve potrebne nutrijente. Svaki zalogaj je pravi raj za nepca – spoj blagotvorne piletine, povrća i aromatičnih začina stvara ukusnu harmoniju koja će vas naterati da se osećate prijatno i zadovoljno.
Priprema ove čorbe je jednostavna, a rezultati su uvek fantastični. U nastavku, otkrićemo kako da pripremite ovu čarobnu čorbu koja će vašu trpezu učiniti savršenim mestom za okupljanje i uživanje u toplini doma.
Potrebno je
500 g pilećeg belog mesa
2 šargarepe
1,5 kašika brašna
1 glavica crnog luka
1 žumance
2 kašike kisele pavlake
1 kašičica limunovog soka
bibe
1 kašika suvog biljnog začina
so
1, 5 l vode
Priprema
Isecite luk na sitne kockice pa ostavite da se dinsta na ulju. Šargarepu secite na kockice pa ih dinstajte par minuta, dok ne omekša. Dodajte meso, pa ga propržite i pospite brašnom. Onda izmešajte i dolijte toplu vodu. Nakon što prokuva, dodajte začine i peršunov list i pustite da se kuva na umerenoj temperaturi oko sat vremena. Skuvanu čorbu skinite sa vatre i dodajte žumance i pavlaku. Žumance umutite sa pavlakom, pa sipajte malo čorbe, razmutite i vratiti u čorbu.