Ručak koji ćete PRAVITI BEZ PRESTANKA: Recept za sočnu piletinu u sosu idealan je izbor za one koji nemaju previše vremena
Priprema piletine nikada nije bila lakšai brža, a jelo nikada ukusnije.
Premda svi volim da jedemo ukusnu hranu, često nemamo vremena da se posvetimo kuvanju, pogotovu pripremi jela koja zahtevaju da više časova provedemo u kuhinji.
Ipak, kako je jesti neophodno, brza za pripremu, a ukusna i hranjiva jela su čest izbor mnogih, a u pravo takav je i sledeći recept sa piletinom koji nam omogućava unos proteina, vitamina i minerala, ali i sočnog ukusa.
Sastojci:
- 600 g mesa (pileći file)
- 600 g šargarepe
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- oko 700 ml supe ili vode
- lovorov list, so, biber, peršunov list
- 2-3 kašike maslinovog ulja (puter ili suncokretovo ulje)
- 250 ml pavlake za kuvanje
Prilog: pirinač, kuvani krompir, testenina...
Priprema:
Iseckajte belo meso na komade, posolite ga i dodajte biber. Malo ispržite meso u tiganju. Kada je gotovo izvaidte ga, a potom ispržite iseckan luk, dodajte u to i 600g šargarepe i 700 ml vode u kojoj ste prethodno prokuvali kocku supe.
Ostavite sve da se da se prokuva dok šargarepa ne omekša, možete ako je potrebno dodati još vode, a onda dodajte 250 ml pavlake za kuvanje. Dodajte u smesu i jedan list lovora, malo bibera i malo soli, a onda u smesu naspite piletinu koju ste prethodno ispržili i ostavite da se ukuva još nekih 10 minuta dok smesa ne postane kremasta. U to dodajte malo karija i malo limunovog sosa.
Kada je sve gotovo, možete odvojeno skuvati pirinač, testeninu ili krompir i sve lepo poslužitii uživati u obroku, a ako želite još ovakvih recepata za brze ručkove, možete pogledati na Jutjub profilu "Sherpica Recipes".