Ручак који ћете ПРАВИТИ БЕЗ ПРЕСТАНКА: Рецепт за сочну пилетину у сосу идеалан је избор за оне који немају превише времена
Припрема пилетине никада није била лакшаи бржа, а јело никада укусније.
Премда сви волим да једемо укусну храну, често немамо времена да се посветимо кувању, поготову припреми јела која захтевају да више часова проведемо у кухињи.
Ипак, како је јести неопходно, брза за припрему, а укусна и храњива јела су чест избор многих, а у право такав је и следећи рецепт са пилетином који нам омогућава унос протеина, витамина и минерала, али и сочног укуса.
Састојци:
- 600 г меса (пилећи филе)
- 600 г шаргарепе
- 1 црни лук
- 2 чена белог лука
- око 700 мл супе или воде
- ловоров лист, со, бибер, першунов лист
- 2-3 кашике маслиновог уља (путер или сунцокретово уље)
- 250 мл павлаке за кување
Прилог: пиринач, кувани кромпир, тестенина...
Припрема:
Исецкајте бело месо на комаде, посолите га и додајте бибер. Мало испржите месо у тигању. Када је готово изваидте га, а потом испржите исецкан лук, додајте у то и 600г шаргарепе и 700 мл воде у којој сте претходно прокували коцку супе.
Оставите све да се да се прокува док шаргарепа не омекша, можете ако је потребно додати још воде, а онда додајте 250 мл павлаке за кување. Додајте у смесу и један лист ловора, мало бибера и мало соли, а онда у смесу наспите пилетину коју сте претходно испржили и оставите да се укува још неких 10 минута док смеса не постане кремаста. У то додајте мало карија и мало лимуновог соса.
Када је све готово, можете одвојено скувати пиринач, тестенину или кромпир и све лепо послужитии уживати у оброку, а ако желите још оваквих рецепата за брзе ручкове, можете погледати на Јутјуб профилу "Схерпица Реципес".