Slatki kolač BEZ BRAŠNA: Topi se u ustima i mekan je kao pena, a jedan sastojak ga čini neprevaziđenim
Jedan sastojak je ključni faktor za bogatstvo ukusa, vlažnost i savršenu teksturu.
18.03.2025.
14:29
Komentari (0)
Ova pita je neverovatno mekana, doslovno se topi u ustima, a tajni sastojak koji je čini neodoljivom je jogurt.
Sastojci
- 400 ml jogurta
- 4 jajeta
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 75 g gustina
- Prstohvat soli
- Korica limuna po ukusu
Razdvojte žumanca od belanca, a belanca posolite i umutite.
U šećer dodajte šećer, vanil šećer, gustin, jogurt i rendanu koricu limuna. Zatim umutite da se svi sastojci sjedine, a potom dodajte umućena belanca.
Mešajte ravnomerno, dok ne razbijete sve grudvice i testo postane sjedinjeno.
Prelijte u pleč i pecite 40 minuta na 170 C.
Pospite šećer u prahu i spremno je za posluženje.
Detaljnije o načinu pripreme na videu FooDee.