POGAČICE SA KIKIRIKIJEM: Bezobrazno ukusne, hrskave i mekane, koje će oduševiti sva čula
Ove pogačice su savršeni dodatak uz čaj, kao užina ili čak kao brz doručak.
Pogačice sa kikirikijem su savršen izbor za sve koji vole hrskave, aromatične grickalice. Kombinacija kvasca, brašna i kikirikija stvoriće sočan i ukusan zalogaj idealan za svaku priliku.
Sastojci
- 1 kg brašna
- 25 g svežeg kvasca
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice šećera
- 300 ml mleka
- 150 ml ulja
- 200 ml jogurta
- 2 žumanca
Premaz
- 200 g kikirikija
- 200 g margarina
U postudu sipajte 500 g brašna. Napravite u brašnu malo udubljenje gde ćete izmešati kvasac sa šećerom i mlekom. Ostavite da kvasac proradi. Zatim dodajte ostatak mleka, jogurt, ulje, žumanca. Izmešajte, pa dodajte so. Uz postepeno dodavanje brašna zamesite testo, a potom na smesu stavite malo ulja i ostavite da testo nadođe 30 minuta.
Izmiksajte kikiriki, margarin i so.
Testo podelite na 8 delova. Svaki deo razvucite i premažite filom od kikirikija. Testo slažite jedno na drugo. Zatim sve razvucite oklagiom, isecite pogačice ili vadite časom. Pogačice premažite umućenim belancima i ostavite da odstoje 10 minuta.
Pecite 35 minuta na 200 C.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Sherpica Recipes.