Torta od ČOKOLADE i jagoda koja se ne peče i ne goji, a priprema se od samo 5 sastojaka - Ovu poslasticu možete jesti bez griže savesti
Priprema se jako lako, ne peče se, a ukus će verujemo sve oduševiti.
Savršen spoj čokolade i jagode zaplesaće na vašem nepcu kada probate ovu zdravu sirovu tortu. Priprema se jako lako, ne peče se, a ukus će verujemo sve oduševiti.
SASTOJCI:
Baza:
200g urmi (potopiti u mlaku vodu na 15 min)
100g ovsenih pahuljica
100g orašastih plodova (bademi / orasi / lešnici)
20g kakaa
200g svežih jagoda
Fil:
120g crne čokolade
1 konzerva kokosovog mleka (400ml)
PRIPREMA:
-Za bazu prvo u blenderu usitniti orašaste plodove.
-Zatim im dodati ovsene i prehodno potopljene urme.
-Sve izblendati dok ne dobijete lepljivu smesu koju ćete utisnuti kao prvi sloj na pek papir u kalup.
Zatim vrlo lako pravite fil:
-Istopite čokoladu na pari i pomešajte je sa kokosovim mlekom (kokosovo mleko treba da je odstojalo na sobnoj temperaturi kako bi bilo tečno)
-Dobro promešajte da se sjedine ova dva sastojka.
-Prvo namažite 3,4 kašike fila preko kore i dodajte seckane jagode.
-Zatim samo prospite ostatak fila na jagode i to je to.
-Ostaviti na hlađenje u frižider na nekoliko sati ili preko noći.
Prijatno!
Srbija Danas/Stil, Milica Krajnović/Prenela J.Š.