Za štedljive domaćice! Potrebno vam je samo 5 sastojaka za NAJHRSKAVIJA PILEĆA KRILCA - Sve se samo pomeša i ubaci u rernu, ne postoji JEFTINIJI i brži obrok
Ne može da ne ispadne dobro!
Ako želite brz i ukusan obrok, bez puno komplikacija i sa minimalnim troškovima, pileća krilca su pravo rešenje. Sa samo 5 osnovnih sastojaka i nekoliko jednostavnih koraka, možete dobiti hrskavi obrok koji je idealan za svaku priliku. Svi sastojci se lako nalaze u kući, a priprema je brza – jednostavno pomešate sve, stavite u rernu i uživate u sočnom i hrskavom obroku!
Sastojci:
- Pileća krilca 1 kg
- Instant supa od luka 1 kesica
- Maslinovo ulje 1 kašika
- Svežo peršun pola svežnja
- Maslac 2 kašike
Priprema:
Postavite rešetku u sredinu rerne i zagrejte je na 200°C. Obložite duboki pleh za pečenje aluminijskom folijom i stavite na njega rešetku za pečenje.
Pripremite pileća krilca: koristite kuvarski nož ili kuhinjske makaze da presečete prvi zglob svakog krilca i uklonite vrh. Vrhove možete da bacite ili da zamrznete za pripremu supe. Presecite drugi zglob da razdvojite svako krilce na 2 dela: ravni deo i gornji deo (ukupno 20-24 komada).
Krilca osušite ubrusima i stavite u veliku činiju. Dodajte 1 kesicu (oko 30 g) mešavine za supu od luka i 1 kašiku maslinovog ulja. Rukama dobro promešajte dok se krilca ravnomerno ne oblože. Posložite ih na rešetku u jednom sloju, ravnomerno ih rasporedite.
Pecite krilca dok ne budu potpuno pečena, a kožica hrskava, 40-45 minuta. U međuvremenu, odvojite listove sa 1/2 manje vezice svežeg peršuna i sitno ih naseckajte dok ne dobijete 2 kašike.
Nekoliko minuta pre nego što su krilca gotova, rastopite 2 kašike maslaca. Ostavite da se malo ohlade.
Prebacite krilca u veliku, čistu činiju. Dodajte maslac i polovinu naseckanog peršuna, pa dobro promešajte dok se krilca ravnomerno ne oblože. Prebacite na veliki tanjir i ukrasite preostalim peršunom.