За штедљиве домаћице! Потребно вам је само 5 састојака за НАЈХРСКАВИЈА ПИЛЕЋА КРИЛЦА - Све се само помеша и убаци у рерну, не постоји ЈЕФТИНИЈИ и бржи оброк
Не може да не испадне добро!
Ако желите брз и укусан оброк, без пуно компликација и са минималним трошковима, пилећа крилца су право решење. Са само 5 основних састојака и неколико једноставних корака, можете добити хрскави оброк који је идеалан за сваку прилику. Сви састојци се лако налазе у кући, а припрема је брза – једноставно помешате све, ставите у рерну и уживате у сочном и хрскавом оброку!
Састојци:
- Пилећа крилца 1 кг
- Инстант супа од лука 1 кесица
- Маслиново уље 1 кашика
- Свежо першун пола свежња
- Маслац 2 кашике
Припрема:
Поставите решетку у средину рерне и загрејте је на 200°Ц. Обложите дубоки плех за печење алуминијском фолијом и ставите на њега решетку за печење.
Припремите пилећа крилца: користите куварски нож или кухињске маказе да пресечете први зглоб сваког крилца и уклоните врх. Врхове можете да баците или да замрзнете за припрему супе. Пресеците други зглоб да раздвојите свако крилце на 2 дела: равни део и горњи део (укупно 20-24 комада).
Крилца осушите убрусима и ставите у велику чинију. Додајте 1 кесицу (око 30 г) мешавине за супу од лука и 1 кашику маслиновог уља. Рукама добро промешајте док се крилца равномерно не обложе. Посложите их на решетку у једном слоју, равномерно их распоредите.
Пеците крилца док не буду потпуно печена, а кожица хрскава, 40-45 минута. У међувремену, одвојите листове са 1/2 мање везице свежег першуна и ситно их насецкајте док не добијете 2 кашике.
Неколико минута пре него што су крилца готова, растопите 2 кашике маслаца. Оставите да се мало охладе.
Пребаците крилца у велику, чисту чинију. Додајте маслац и половину насецканог першуна, па добро промешајте док се крилца равномерно не обложе. Пребаците на велики тањир и украсите преосталим першуном.