Utorak 05. mar 2024.
Žika Jelić

ROKENROL NE ZNA ZA GODINE! Džoni Ranković (13) i Žika Jelić (75) promovisali zajednički spot! (VIDEO)

Foto: Promo
Podržao ih je veliki broj kolega.

Najmlađi srpski roker Nikola Džoni Ranković je, sa svojim bendom "The Churlians" i jednim od najstarijih rok muzičara na našim prostorima, legendarnim Žinkom Jelićem (75) iz "YU grupe", promovisao pesmu i spot "Harley, Les Paul & rock'n'roll", pred velikim brojem kolega i prijatelja koji su došli da im daju podršku. 

DŽONI RANKOVIĆ (12), NAJMLAĐI SRPSKI ROKER: Nisam imao tremu na punom Tašmajdanu! (FOTO) (VIDEO)

Promociji su, između ostalih, prisustvovali ostali članovi "YU grupe", zatim Miša Aleksić i Vidoja Božinović Džindžer iz "Riblje čorbe", Nikola Čuturilo Čutura, članovi benda "Neverne bebe", Bane Jelić, Đorđe David i mnogi drugi. 

ŽIKA JELIĆ (YU GRUPA) ZA SRBIJA DANAS: Sviraćemo dok ne popadamo! (FOTO) (VIDEO)

Kratka, ali vrlo originalna živa svirka upotpunila je sjajno osmišljen događaj. Golobradi dečaci su prvo, zajedno, naravno, sa Žikom, i legendarnim gitaristom Borkom Mitićem kao pojačanjem, odsvirali pesmu koja je promovisana. Zatim je Džoni sa bendom odlično otprašio naslovnu temu sa aktuelnog albuma "YU grupe" - "Evo stojim tu", da bi legendarni bend onda uzvratio svirajući Džonijevu "Nije mi do love". 

Kompletan autor pesme "Harley, Les Paul & rock'n'roll" je Džoni Ranković. U njoj je došlo do zanimljivog susreta najmlađeg i najstarijeg aktivnog rokera na našim prostorima, kroz snažnu i poetičnu himnu pojedinim simbolima rokenrola - Harley Davidsonu i Les Paul-u. Poruka je jasna - muzika je gorivo života. 

Publika je sa velikim oduševljenjem ispratila i pozdravila zanimljivu priču spota, gde Džoni simbolično nastavlja put kojim već više od 40 godina bez kompromisa ide Žika. 

Pogledajte spot: 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
16 Beograd