Skip to main content
Igor Kolaković

U ČETVRTAK NA POBEDU: Kolaković ističe da je Srbija favorit u drugom kolu

Foto: MN Press
Poraz od Slovenije na startu.

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković izjavio je nakon meča sa Slovenijom da nije nezadovoljan i da vidi putokaze za bolju igru selekcije u budućnosti.

POŠTO GA JE OTPISAO NOVI BEOGRAD: Dušan Mandić pronašao klub u inostranstvu

POŠTO GA JE OTPISAO NOVI BEOGRAD: Dušan Mandić pronašao klub u inostranstvu

RASTANAK: Partizan ostao bez trenera, stiže čuveni Španac

RASTANAK: Partizan ostao bez trenera, stiže čuveni Španac

PROPAO POSAO SA BARSOM: Mesi na pragu Intera!

PROPAO POSAO SA BARSOM: Mesi na pragu Intera!

Odbojkaši reprezentacije Srbije poraženi su od selekcije Slovenije sa 3:1 (31:29, 19:25, 25:20 i 25:21) na startu prve nedelje Lige nacija.

- Presudio je kvalitet Slovenije i njhovo iskustvo. Ja sam od momaka tražio da neke stvari sprovedemo u delo, da budemo reprezentativci Srbije u svakom smislu. Naravno, ovi momci u ovom periodu traže mesto u reprezentaciji. Znamo da su svi imali određenih problema sa igranjem u klubovima u kojim su bili - istakao je selektor Srbije.

Dodaje da ovaj meč pokazuje putokaze za budućnost nacionalne selekcije.

- Bilo je pritiska na početku zbog toga. Posle smo ušli u ritam, ali oni su dodali gas u trećem i četvrtom setu. Ne mogu da budem nezadovoljan, ovi momci su uradili upravo ono što se tražilo od njih. Sutra (igramo protiv kibne prim. aut.) verovatno imamo ulogu favoritaa i videćemo kako će se momci nositi sa tim izazovom - izjavio je Kolaković.    

Korektor selekcije Srbije Dražen Luburić konstatovao je da je bitno da mladi igrači dobijaju šansu u mečevima Lige nacije.

- Pored poraza mislim da smo pokazali dobru igru. Glavno je da smo pokazali motivaciju i što smo dali mladim igračima priliku da se kale. Falilo je malo sreće u završnici prvog seta. Treba još da radimo - istakao je Luburić.    

Libero reprezentacije Milan Katić je izjavio da niko nije zadovoljan rezultatom.

- Sa druge strane treba gledati na ovo pozitivno jer smo igrali sa ekipom koja je dugo na okupu. Od meča protiv Kine očekujem da pokažemo svoj kvalitet. Definitno više nema lakih protivnika, tako da moramo da pristupimo maksimalno ozbiljno - zaključio je Katić.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Joana Lau, devojka mlade srpske NBA zvezde Alekseja Pokuševskog

Vremenska prognoza
Fog
16 Beograd