Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Хтео да постане СВЕШТЕНИК, па завршио у СЕКТИ: Култ му је уништио 2 БРАКА - Уследили су бројни испади и извитоперено понашање

04.07.2022. 09:53
Пише:
Србија Данас/Курир
Tom Kruz
Том Круз / Извор: Профимедиа

Глумац је јуче напунио 60 година

Томас Круз Мепотер ИВ, како гласи његово пуно име, рођен је у граду Сиракуза у држави Њујорк, а глумачку каријеру започео је споредним улогама почетком осамдесетих година прошлог века.

Једну рођенданску забаву организоваће у Великој Британији у клубу Сохо Фармхаус, а затим ће приватним авионом одлетети у САД како би прославио са својим пријатељима. Листа званица ће бити ексклузивна, а наводно ће бити позвани Дејвид Бекам (47) и принц Вилијам (39).

Познат по ГЕНИЈАЛНОЈ музици, али и по НАСИЉУ над женама: УБИО ЈЕ ДВЕ ОД СВОЈИХ 7 СУПРУГА, а сад се плаши да не заврши У ПАКЛУ

Познат по ГЕНИЈАЛНОЈ музици, али и по НАСИЉУ над женама: УБИО ЈЕ ДВЕ ОД СВОЈИХ 7 СУПРУГА, а сад се плаши да не заврши У ПАКЛУ

ЋЕРКА МИЛИОНЕРА СА МРАЧНОМ ЖИВОТНОМ ПРИЧОМ: Лана се од раног пубертета бори против ПОРОКА, а момке налази НА ИНТЕРНЕТУ

ЋЕРКА МИЛИОНЕРА СА МРАЧНОМ ЖИВОТНОМ ПРИЧОМ: Лана се од раног пубертета бори против ПОРОКА, а момке налази НА ИНТЕРНЕТУ

"ОН ЈЕ НАЈБОЉИ СВИХ ВРЕМЕНА": Тарантино издваја једног ГЛУМЦА чијем се таленту бескрајно диви

"ОН ЈЕ НАЈБОЉИ СВИХ ВРЕМЕНА": Тарантино издваја једног ГЛУМЦА чијем се таленту бескрајно диви

- У врло добрим односима је с принцем, тако да је могуће да ће и он доћи - изјавио је извор близак глумцу.

Круз је одрастао у католичкој продици и није одувек хтео да буде глумац већ је циљао на каријеру свештеника. У глумачке воде ушао је случајно и како би прекратио време. Наиме, у средњој школи је морао да престане да се бави рвањем због повреде, па се прикључио школској драмској секцији.

Кад је имао 19 година, нашао се у малим улогама у филму "Вечна љубав". Тада је схватио да му глума одлично иде и наставио је тим путем.

Брзо је постао популаран и успешан глумац након што је добио главну улогу у филму "Рискантан посао" 1983. године. Наставио је глумити у хит филмовима осамдесетих, па је тако глумио у филмовима "Боја новца", "Топ Гун", "Кишни човек" и "Рођен 4. јула". За последњи филм чак је био номинован за Оскара.

Scena iz filma Top Gan
Сцена из филма Топ Ган / Извор: Профимедиа

Након улоге у "Кишном човеку" играо је у још једној драми "Рођен 4. јула" за коју је добио и Златни глобус за најбољег глумца након чега је био и номининован за Оскара.

Почетком деведесетих, Том је имао прилику да глуми у филму "Интервју са вампиром" са Бред Питом (58) и Антониом Бандерасом (61), а недуго након тога, амерички глумац бриљирао је у филму "Немогућа мисија" у којој глуми тајног агента Итана Ханта.

Круз је такође наступио као насловни лик у романтичној хуморној драми "Џери Мегвајер", чиме је добио још једну награду Златни глобус за најбољег глумца и другу номинацију за Оскара.

Његови филмови зарадили су готово 4 милијарде долара у америчким и канадским благајнама и више од 10,1 милијарди долара широм света, што га је учинило 8. најуспешнијим глумцем у Северној Америци.

Крајем осамдесетих је оженио глумицу Мими Роџерс (65) због које је почео да иде у сајентолошку цркву. Уз глумца Џона Траволту (67), Круз је најпознатији члан те организације и свакако један од најгласнијих. Редовно промовише веру, било то кроз дељење летака на снимању филмова или донирање новаца. Круз такође тврди да су му сајентолошки програми помогли да се реши дислексије.

Након Мими, био је дуго у браку с Никол Кидман (55) и са њом је усвојио двоје деце. Следбеник је и сајентологије, религије коју снажно пропагира од изненадног растанка од Никол 2001. године.

Nikol Kidman, Tom Kruz
Никол Кидман, Том Круз / Извор: Профимедиа

Са 16 година млађом Кејти Холмес (43), од које се развео 2012., добио је ћерку Сури. Пар се службено упознао 2005. на снимању филма "Немогућа мисија 3". Нити месец дана након свима је било јасно да су заједно јер се нису скривали већ су заљубљено шетали по Риму, где су дошли како би Том примио награду "Давид ди Donatello" за животно дело.

У јесен 2005. глумица је била трудна, а Том је током трудноће купио кућни ултразвук и помно пратио ток трудноће. Лекари су критиковали његов поступак јер је само болничко особље било оспособљено да прати трудноћу путем медицинских апарата. Имао је и неке бизарне молбе којих се Кејти морала придржавати током порођаја, као на пример да мора бити тиха.

Према сајентолошкој цркви, током порођаја мора бити апсолутна тишина, а жена која се порађа се мора суздржати од причања и викања, јер верују да то може наштетити детету. У пролеће 2006. на свет је стигла девојчица коју су новопечени родитељи назвали Сури. Како је двојац тада рекао, то је име које има значење и на хебрејском и на персијском; на хебрејском значи принцеза, а на персијском црвена ружа. Он и Кејти су се развели, а како пишу страни медији, он ћерку није видео преко деценије и све ти због сајентолошког култа.

Tom Kruz
Том Круз / Извор: Профимедиа

Осим што му је сајентологија уништила два брака и однос са ћерком, због његових веровања и изјава много је људи у Холивуду скептично око рада са Крузом. Тако је изазвао велику контроверзу почетком 2000. кад је јавно изјавио да је психијатрија псеудонаука и да би "требало да буде законски забрањена".

Последњих година га оптужују да користи ботокс и филере јер му лице изгледа чудно, час натечено, а час затегнуто, али све је то Холивуд и фабрика снова у којој је све могуће.