Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Бонг Џу Хо је покупио Оскара и све изненадио а вас ће изненадити какви су и остали ЊЕГОВИ филмови! (ВИДЕО)

13.02.2020. 18:00
Пише:
Србија Данас
Bong Džu Ho
Бонг Џу Хо / Извор: Профимедиа

Одушевићете се!

Бонг Џу Хо готово је преко ноћи постао незаобилазно име у филмским круговима, а његов "Паразит" филм који сви желе да погледају.

ОВО СХВАТИТЕ ОЗБИЉНО! Ову бол никако не смете да игноришете, ево шта је савет лекара

ОВО СХВАТИТЕ ОЗБИЉНО! Ову бол никако не смете да игноришете, ево шта је савет лекара

Серија "Луд, збуњен,нормалан" се наставља, враћа неке старе ликове, али у новим епизодама без ЊЕГА!

Серија "Луд, збуњен,нормалан" се наставља, враћа неке старе ликове, али у новим епизодама без ЊЕГА!

Ко ће од најпознатијих глумаца добити Златну малину - Оскара за најгора остварења године?

Ко ће од најпознатијих глумаца добити Златну малину - Оскара за најгора остварења године?

Овогодишње велико оскаровско изненађење потврдило је и надмашило сва очекивања која је имао готово свако ко је имао прилике да погледа остварење које је завршило на вероватно свим листама најбољих филмова прошле године.  

Па ипак, Бонг Џу Хо је до сада имао велика редитељска остварења која вероватно не бисмо гледали и знали за њих, да није било Оскара.

Погледајте трејлере Бонг Џу Хоових филмова: 

Инцохеренце (1994)

Ово је први Бонгов филм који је настао у време када је похађао корејску Академију филмске уметности, а ради се о четири епизоде које прате различите јавне особе у корејском друштву које младе генерације осуђују због малверзација, лењости и сексуалне изопачености, док у исто време идентичне ствари и сами раде приватно. Бонг је изјавио да је поносан на филм због структуре и кретњи камера, али већ тада се видело сатирично подбадање богатих.  

Баркинг Догс Невер Бите (2000)

Ово је први Бонгов филм који је сам написао и режирао, а ту су и познате теме као што су малверзација и лицемерје корејске елите. Радња прати незапосленог академика који постане опседнут лајањем пса у својој згради и спреман је да учини све како би га ућутао. Ту је још и Бае Доона која покушава да спаси животиње.

Мемориес оф Мурдер (2003)

Овај изванредни трилер многима је отворио врата у јужнокорејску кинематографију, а прати детектива у потрази за серијским убицом. Но, филм о истрази врло брзо постаје филм о психичком стању људи задужених за истрагу која траје годинама. У истој се мери бави пропуштеним приликама и одговорнима за крволочна убиства. Почиње као прича о злочину и полако се претвара у причу о трагедији која задеси не само жртве већ и људе у потрази за убицом.

Инфлуенза (2004)

Овај кратки филм заправо је фасцинантна техничка вежба и резиме редитељевих мисли везаних за живот у немилосрдном капитализму. Замишљен као филм настао монтирањем гомиле снимака надзорних камера, прати пословног човека који губи посао и његово поступно пропадање које га, на крају, доведе до бављења криминалом. Нема дијалога, али ради се о јасном коментару финансијске кризе 1997. и начину на који је иста утицала на савремено друштво.

The Хост (2006)

Ово је и даље Бонгов највећи хит, а ради се о нетипичном филму с чудовиштем. Наиме, велики монструм који терорише Сеул резултат је хемијског отпада који је илегално у реку Хан излила америчка војска. Годинама касније из реке излази застрашујуће, али истовремено и помало смешно чудовиште које почиње да сеје хаос. Но, најстрашнија ствар у филму је партнерство корејске владе и америчке војске које се претвара у хаос препун дезинформација и кршења људских права. Као и у осталим Бонговим филмовима, и овдје се последице репресивног састава најгоре одражавају на чланове породица у самом средишту радње овог филма, а врло је лако повући паралеле између ове и породице у Паразиту.

Mother (2009)

Овај феноменални трилер прати мајку тинејџера с посебним потребама који је оптужен за убиство. Њено настојање да докаже његову невиност испрва је помало смешна прича о детективки аматерки која се упушта у ствари о којима очито нема појма. Но, прича убрзо постаје далеко комплекснија и бави се безусловном љубављу и ониме на што смо спремни како бисмо заштитили оне које волимо.

Snowpiercer (2013)

Готово је невероватно колико је гледалаца  пропустило овај изванредни научно-фантастични филм. Првенствено зато што се ради о првом редитељевом филму с америчко-британском глумачком поставом (Chris Еванс, Тилда Swinton, Оцтавиа Спенцер, Јохн Хурт, Ед Harris, Јамие Bell). Филм прати путнике воза осуђених на вечну вожњу након катастрофе која је свет претворила у залеђену пустош. Ово је уједно и најочитији коментар класне поделе, али можда и најпроходнији филм за азијском филму несклоне гледатеље који желе проверити његов опус.

Окја (2017)

Још један Бонгов филм са западњацима у главним улогама прати причу о девојчици, њеној "суперсвињи", злој корпорацији која суперсвињу отима и скупини активиста који суперсвињу желе да ослободе. Ако вам све ово звучи претерано, то је зато што то јест, али оно што би у сваком другом филму било претерано, вешти редитељ и сценаристи претворили су у предности. Ово је уједно и предиван и одлично режиран филм који је скупио одличне критике иако није стекао популарност других редитељевих филмова.