Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ОВО ЈЕ МИЛЕНИН ДОБРОТВОР, човек који је бринуо о славној глумици до последњег тренутка! ПИСМО ОД КОГ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАДРЖИТЕ СУЗЕ! (ФОТО)

19.10.2018. 18:13
Пише:
Србија Данас/Информер
Milena Dravić
Милена Дравић / Извор: Профимедиа

Несебично јој помагао!

Дива српског глумишта, Милена Дравић напустила нас је 14. октобра, а данас је сахрањена поред супруга Драгана Николића, у Алеји заслужних грађана. Цела Србија плаче за њом, а један човек јој је највише помогао у тренуцима када је остала да се бори сама.

КОНАЧНО ЈЕ СА СВОЈИМ ГАГОМ: Најпотреснији моменат са сахране Милене Дравић, нико није ЗАДРЖАО СУЗЕ

Milena Dravić
Милена Дравић / Извор: Танјуг/​Танја Валић

НИСАМ СТИГЛА ДА ЈОЈ КАЖЕМ... Аница Добра се сетила шта јој је поклонила Милена Дравић, па је заплакала

Наиме, након што је Драган умро, Милена се разболела, повукла из јавности и достојанствено борила са болешћу. Милена и Драган нису имали децу, али о посвећености овог момка треба сви да знају.

На друштвеним мрежама кружи отворено писмо које све објашњави и које обавезно морате прочитати. У њему су описани последњи Миленини дани али и представљен човек који је несебично помагао глумици.

Писмо преносимо у целости:

"Човек који је бринуо о Милени у њеним најтежим тренуцима"

ПОСЛЕДЊИ ПОЗДРАВ ВЕЛИКОЈ МИЛЕНИ: На комеморацију стижу Божовић, Бјела, Војин, Радош Бајић... ФОТО

"Поносим се што имам пријатеља, школског другара из околине бање Рогашке Слатине, једног од најуспешнијих менаџера данашњег времена, који је био у задњим годинама тихи добротвор Милененин за време њене тешке болести. Сигуран сам, да ретки знају за његово добро дело и његово име. Уз све записе, који излазе и који ће још изаћи ових дана до сахране и још неко време после тога о нашој великој хероини, највећој глумици свих времена, Милени Дравић Николић, осетио сам неку врсту обавезе, да вам представим тог великог човека.

Просто, да нам је свима позната истина. Његово име је Андреј Беле и више од 7 година ради у Београду на функцији генералног директора стратешког подручја кафе за једну компанију и генералног директора. Његова сарадња са Миленом Дравић Николић и њеним супругом, такође великим глумцем, Драганом Гагом Николићем, започела је давне 2011. године. Мислим, да нема човека у Србији и региону, који није видео бар једну култну рекламу за кафу са Миленом и Гагом. Тај омиљени пар, синоним брачне љубави, познат широм земље је сигурно допринео за још већу препознатљивост бренда. А за њих је уз мале зараде и мале пензије био сваки динар од тих реклама добродошао…

ЗБОГОМ, ЗА САДА... Сека Саблић се НАЈПОТРЕСНИЈИМ речима опростила од Милене Дравић (ФОТО)

Дошао је тренутк тешке болести Драгана Николића и његове преране смрти 2016. године. А у том периоду се разболела и Милена. Многе компаније, када заврше свој посао, заврше и контакте са својим клијентима. Андреј је остао у контакту са Миленом, макар нису више имали сарадњу снимања реклама, као пријатељ и добротвор. Он лично се ангажовао преко своје компаније, и помагао Милену са скупим лековима из иностранства, са мини апаратом за кисеоник и свим потребним стварима.

У међувремену је са Милениним одобрењем издао богату монографију "Драган Николић Гага – Господин мангуп", која је изашла прошле, 2017. године и била за мање од месец дана распродата и штампана поновно. И сам сам био на промоцији те књиге у Атељеју 212, где је била једна посебна емоција, коју сада тешко могу да опишем. У том периоду Милена је била врло болестна и није могла, да присуствује промоцији. Написала је дирљиво писмо захвалности, које су прочитали на представљању књиге. А после тога, је Миленино здраствено стање било дан за даном боље.

ЈАВНО ЈЕ ПОЦЕПАЛА КАНСКУ ДИПЛОМУ: Милена Дравић својим чином ПОКАЗАЛА, колико јој СЛАВА мало значи!

Опоравила се толико, да је опет почела да снима, да мирно и издржљиво чека на сетовима. Опет се вратила у ток свог живота и највећој љубави - глуми. Дошло је време моје дугогодишње жеље, да преко Андреја лично упознам Милену. Пре тога сам јој писао опширно писмо, да представим себе и свој рад на подручју организације културно уметничких пројеката и мог Људског музеја Рогашка Слатина, где се налази и колекција потписа и личних предмета знаменитих личности.

7. маја ове године дошао је тај велики дан. Са мном је била и пријатељица Мојца. У улици Ивана Џаје сачекали смо Андреја, да дође са посла. Попели се у лифт, ушли у стан, где нас је сачекала Милена сва насмејана и весела. Тих сат времена је био за мене неописиво лепо. Бројне приче из живота, успомена на Драгана ... Тада сам осетио колико је Милена захвална Андреју за сву помоћ, коју јој је нудио преко своје компаније и његовог личног ангажовања.

ДЕТАЉ КОЈИ ЈЕ СВЕ ПОГОДИО: Они ЋЕ НОСИТИ ковчег на сахрани Милене Дравић, а ево ко НОСИ КРСТ (ФОТО)

Диван осећај. И онда одједном Милена извуче кесу са стварима, које ми је припремила за музеј: потписану фотографију са посветом, торбицу коју је носила на бројним премијерама, рукавице, наочаре њене и Драганове, Гагин пасош са његовим личним потписом. То су постале моје нове реликвије за музеј. Кренуле су ми сузе среће и загрлио сам Милену, а она ме тешила, да не плачем …

Пошто славим ове године 30 година рада на подручју културе и размене уметничких пројеката од 21. до 31. октобра, договорили смо се, да ће бити Милена Дравић Николић моја гошћа, 27. октобра у Рогашкој Слатини. Радовао сам се као мало дете том гостовању. У међувремену је књижара Лагуна изнела идеју, да ураде опширну монографију Милене Дравић, коју је написала Тања Њежић а Андреј Беле је преко своје компаније покрио све трошкове те нове књиге.

Пре три недеље ми је међу првима, срећан показао фотографију дизајниране насловне стране књиге. Припреме су текле по плану и баш у ово време би требала да буде промоција књиге у Београду. Али на жалост се Милена опет разболела, овај пут врло озбиљно. Андреј ми је саопштио, да је на интензивној нези у болници на Бежаниској коси. Опет је покренуо акцију за специалне лекове, био у непрестаном контакту са троје њених лекара. А на данашње недељно јутро, 14. октобра 2018., око осам сати, примам Андрејеву поруку "Милена је ноћас преминула" … Шок и туга преко целог дана.

ВОЈИНОВЕ РЕЧИ ПАРАЈУ СРЦЕ: Ћетковић испричао како су се Милена и Гага селили: Љубав јача од смрти

Јесте истина, да сам се са Миленом дружио на кратко, али било је, као, да се знамо већ од вајкад. Почивај у миру драга наша Милена. А теби Андреј велико хвала за све што си урадио за Милену. Ред је, да се зна та чињеница твоје велике доброте и залагања. Био си велик у мојим очима, сада си још већи. Милена је врло ценила и поштовала твоју помоћ и био си међу реткима, који је помагао у најтежим тренутцима. О њој си бринуо више од било кога другог. Треба да се поносиш тиме и нека људи сазнају твоје име."