Бољи од Дубаи чоколаде: Откривамо вам рецепт за ПИСТАЋ КРЕМ КОЛАЧИЋЕ које луксузним залогајем освајају свет
Најновији тренд у високој уметности су пистаћи крем колачићи са мрвицама пистаћа и листићима чоколаде, који подижу ово задовољство на потпуно нови ниво.
Пистаћи крем колачићи су спој хрскаве спољашности и свиленкастог пуњена, што их чини идеалним за све љубитеље софистицираног укуса, а ресторани са Мишелиновим звездицама и екслузивне посластичарнице широм света сада нуде разне варијације око рецепта.
Кључ савршеног укуса лежи у квалитетним састојцима: свеже, фино млевеним пистаћима и глатком крему који се топи у устима.
Састојци
- 150 г крем намаза од пистаћа
- 180 брашна
- 1 кашика кукурузног скроба
- 1/2 кашичица прашка за пециво
- 1/2 кашичица сода бикарбоне
- 1/2 кашичица соли
- 115 г растопљеног несланог маргарина
- 100 г смеђег шећера
- 50 г шећера
- 1 јаје
- 1 кашичица екстрата од ваниле
- 100 г исецкане црне чоколаде
- 50 г ољуштеног и исецканог несланог пистаћа
Замрзнити намаз од пистаћа: Обложите тањир папиром за печење, затим сипајте намаз од пистаћа и раширите га у дебљи слој. Замрзните најмање 1 сат или преко ноћи док не очврсне. Затим исецкајте замрзнути лист на коцкице и вратите у замрзивач.
Мешавина брашна: У малу посуду помешајте брашно, кукурузни скроб, прашак за пециво, соду бикарбону и со. Оставите са стране.
Мешавина маргарина: У велику посуду за мешање додајте отопљени и охлађени маргарин, смеђи сећер и шећер. Умуте док се не сједини. Додајте јаје и екстрат ваниле и наставите да мутите док не постане смеса глатка и густа.
Додајте мешавину брашна и мутите док се смеса не сједини, а затим додаје сецкану чоколаду и пистаће. Узмите шпатулу и почните полако да мешате смесу док се не сједини.
Користите мерицу за колаче од 4 качике да направите куглице теста, које ћете ређати на обложену даску. Оставите тесто у фрижидеру око 1 сат или док се не стегне.
Загрејте рерну на 175 Ц. Обложите плех папиром за печење.
Прстима притисните куглу теста у раван круг. Ставите смрзнуту кашичицу крема од пистаћа у средину и затворите тесто, а затим ређајте на обложени плех. Утисните неколико комадића чоколаде и пистаћа на врх сваке куглице теста.
Пеците колачиће око 10-12 минута или док се ивице не запеку. Оставите колачиће да се охладе на 5 минута, а затим уживајте у чарима сваког залогаја уз омиљени напитак.
Детаљније о начину припреме у видеу Teakandthyme.