Bolji od Dubai čokolade: Otkrivamo vam recept za PISTAĆ KREM KOLAČIĆE koje luksuznim zalogajem osvajaju svet
Najnoviji trend u visokoj umetnosti su pistaći krem kolačići sa mrvicama pistaća i listićima čokolade, koji podižu ovo zadovoljstvo na potpuno novi nivo.
Pistaći krem kolačići su spoj hrskave spoljašnosti i svilenkastog punjena, što ih čini idealnim za sve ljubitelje sofisticiranog ukusa, a restorani sa Mišelinovim zvezdicama i eksluzivne poslastičarnice širom sveta sada nude razne varijacije oko recepta.
Ključ savršenog ukusa leži u kvalitetnim sastojcima: sveže, fino mlevenim pistaćima i glatkom kremu koji se topi u ustima.
Sastojci
- 150 g krem namaza od pistaća
- 180 brašna
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 1/2 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičica soda bikarbone
- 1/2 kašičica soli
- 115 g rastopljenog neslanog margarina
- 100 g smeđeg šećera
- 50 g šećera
- 1 jaje
- 1 kašičica ekstrata od vanile
- 100 g iseckane crne čokolade
- 50 g oljuštenog i iseckanog neslanog pistaća
Zamrzniti namaz od pistaća: Obložite tanjir papirom za pečenje, zatim sipajte namaz od pistaća i raširite ga u deblji sloj. Zamrznite najmanje 1 sat ili preko noći dok ne očvrsne. Zatim iseckajte zamrznuti list na kockice i vratite u zamrzivač.
Mešavina brašna: U malu posudu pomešajte brašno, kukuruzni skrob, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Ostavite sa strane.
Mešavina margarina: U veliku posudu za mešanje dodajte otopljeni i ohlađeni margarin, smeđi sećer i šećer. Umute dok se ne sjedini. Dodajte jaje i ekstrat vanile i nastavite da mutite dok ne postane smesa glatka i gusta.
Dodajte mešavinu brašna i mutite dok se smesa ne sjedini, a zatim dodaje seckanu čokoladu i pistaće. Uzmite špatulu i počnite polako da mešate smesu dok se ne sjedini.
Koristite mericu za kolače od 4 kačike da napravite kuglice testa, koje ćete ređati na obloženu dasku. Ostavite testo u frižideru oko 1 sat ili dok se ne stegne.
Zagrejte rernu na 175 C. Obložite pleh papirom za pečenje.
Prstima pritisnite kuglu testa u ravan krug. Stavite smrznutu kašičicu krema od pistaća u sredinu i zatvorite testo, a zatim ređajte na obloženi pleh. Utisnite nekoliko komadića čokolade i pistaća na vrh svake kuglice testa.
Pecite kolačiće oko 10-12 minuta ili dok se ivice ne zapeku. Ostavite kolačiće da se ohlade na 5 minuta, a zatim uživajte u čarima svakog zalogaja uz omiljeni napitak.
Detaljnije o načinu pripreme u videu Teakandthyme.