УСКОРО ПОЧИЊЕ СЕЗОНА
ДИВЉИ ЛУК замена за БЕЛИ - Српске шуме пуне ове лековите биљке, чисти јетру као метлом, регулише проблеме са пробавом
Стиже пролеће и право је време за детоксикацију организма, а најлакши и најбржи начин за то је да уврстите у исхрану сремуш који је много јачи и ефикаснији у овоме чак и од белог лука.
Сезона сремуша стиже и треба је искористити максимално, како због специфичног укуса налик на бели лук, тако и због бенефита које има по здравље. Веома је јак антиоксиданс, помаже у пролећном чишћењу организма и детоксикацији јетре и бубрега.
Пронашли смо рецепт како да направите савршени песто сос од свеже убраног сремуша.
Одушевиће вас укус.
Потребно је:
- 100 грама сремуша
- 100 грама ренданог сира
- 100 грама пињола
- 100 мл маслиновог уља
- со за укус
Ево какво благотворно дејство сремуш иам по здравље нашег организма:
- регулише холестерол и смањује притисак
- јача имунитет и штити од вируса и инфекција
- помаже код чира на желуцу и гастритиса
- чисти крвне судове и подстиче здравље срца
- у облику купке негује кожу
- прочишћава организам од токсина
- смањује надустост
- побољшава и чисти органе за варење
Како да припремите лековити сок од сремуша:
Ситно исецкајте листове сремуша и из њих исцедити сок уз помоћ соковника. Добијени сок складиштите у стакленој тегли. Можете конзумирати по 1 кашичицу сока од сремуша три пута на дан или га сипајте у јогурт или воду, а најбоље је да га једете као салату док је свеж.