Освежавајућ колач са бресквама спреман за 15 минута: Не пече се и потребна су вам само три састојка за ову сочну посластицу
Једном када га пробате, постаће ваш летњи фаворит.
Ако вам се једе нешто слатко, а немате времена ни воље за компликовано спремање, овај освежавајући колач са бресквама прави је спас. Потребно вам је само неколико састојака, конзервиране брескве, кекс и шлаг и не укључујете рерну.
Брз, лаган и без нереда у кухињи, идеалан је када вам најаве госте у последњем тренутку или вам једноставно треба десерт који ће вас расхладити и засладити без трунке стреса.
Састојци
- 1 велика конзерва брескви (оцеђене и исечене на кришке)
- 200 г готовог меког кекса (петит beurre, плазма или сличан)
- 250 мл слатке павлаке за шлаг
Припрема
- Кекс измрвити у блендеру или рукама док не добијеш фине мрвице.
- Слатку павлаку додати у мрвице и кратко измешати да се сједини у глатку масу.
- На дно калупа или чиније сипати мало смесе од кекса и павлаке, па сложити брескве.
-Поновити слојеве наизменично - смеса, па брескве, док не потрошите све састојке.
- Завршни слој може бити брескве или смеса по жељи.
- Ставите колач у фрижидер на минимум 1 сат да се лепо стегне и охлади.
Савет
За додатну арому, можете у смесу додати прстохват цимета или неколико капи екстракта ваниле. Такође, посипајте мало млевених ораха или бадема пре служења за хрскаву ноту.