Васкршња јаја у савршеним бојама: Како да обојите УЗ ПОМОЋ ЛИМУНТУСА и добијете постојане, сјајне нијансе
Бојење ускршњих јаја је традиција која је неизоставни део празничног угођаја.
Овај пут, желимо вам показати једноставан, али ефикасан начин како да своја јаја обојите у прелепе, постојане и сјајне нијансе користећи лимунтус – тајни састојак који ће учинити боје још интензивнијим и дуготрајнијим.
Састојци
- 10 белих јаја
- 1 пуна кашика лимунтуса
- Боја за јаја по жељи
- 1 кашика јестивог уља
- 1,5 л воде
- 200 мл воде за боју
Јаја скувајте, пазећи да оставите довољно простора између јаја. Додајте око 1,5 литра воде и кашику лимунтуса. Кувајте 10 минута од тренутка када вода почне да ври. Након тога, извадите јаја из воде и оставите их да се охладе.
Припремите боје за јаја према упутствима са кесице. Додајте 200-250 мл воде за боје, зависно од упутства на паковању.
Јаја која сте претходно скували са лимунтусом сада уроните у припремљену боју. Можете прелити боју директно преко јаја, држећи их у боји док не постигнете жељену нијансу. Играјте се с различитим временским интервалима да бисте добили савршено интензивне боје.
Када су јаја обојена и потпуно сува, премажите их кашиком јестивог уља.
Детаљније о начину припреме на видеу Кулинарус.