Vaskršnja jaja u savršenim bojama: Kako da obojite UZ POMOĆ LIMUNTUSA i dobijete postojane, sjajne nijanse
Bojenje uskršnjih jaja je tradicija koja je neizostavni deo prazničnog ugođaja.
Ovaj put, želimo vam pokazati jednostavan, ali efikasan način kako da svoja jaja obojite u prelepe, postojane i sjajne nijanse koristeći limuntus – tajni sastojak koji će učiniti boje još intenzivnijim i dugotrajnijim.
Sastojci
- 10 belih jaja
- 1 puna kašika limuntusa
- Boja za jaja po želji
- 1 kašika jestivog ulja
- 1,5 l vode
- 200 ml vode za boju
Jaja skuvajte, pazeći da ostavite dovoljno prostora između jaja. Dodajte oko 1,5 litra vode i kašiku limuntusa. Kuvajte 10 minuta od trenutka kada voda počne da vri. Nakon toga, izvadite jaja iz vode i ostavite ih da se ohlade.
Pripremite boje za jaja prema uputstvima sa kesice. Dodajte 200-250 ml vode za boje, zavisno od uputstva na pakovanju.
Jaja koja ste prethodno skuvali sa limuntusom sada uronite u pripremljenu boju. Možete preliti boju direktno preko jaja, držeći ih u boji dok ne postignete željenu nijansu. Igrajte se s različitim vremenskim intervalima da biste dobili savršeno intenzivne boje.
Kada su jaja obojena i potpuno suva, premažite ih kašikom jestivog ulja.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Kulinarus.