Жене ПОЛУДЕЛЕ ЗА СПЕЦИЈАЛИТЕТОМ Дејвида Бекама: Доносимо вам његов рецепт за џем од шљива!
Дејвид Бекам, некада прослављени фудбалер, данас све више открива страст према једноставнијем животу – башти, воћњаку и домаћинству.
У својој кући у Котсволдсу свакодневно брине о кокошкама, пчелама и повртњаку, а овога пута пажњу је привукао кувањем џема од шљива које сам узгаја.
Прву туру џема припремио је са шећером, а затим се опробао и у здравијој варијанти са фруктозом. Супруга Викторија забележила је цео процес, а симпатично је што је Бекам своје теглице шаљиво означио као „Бецкјам“. Снимак је брзо изазвао лавину позитивних реакција, нарочито жена које су се одушевиле његовом новом, опуштенијом улогом.
Чини се да је Бекам пронашао нову страст – живот у складу с природом и уживање у малим стварима, од рада у врту и воћњаку, до спремања зимнице. Док Викторија брижно дели тренутке на Инстаграму, Дејвид очигледно ужива у свом домаћинском ритму.
Ако желите да и ви пробате домаћи џем од шљива, ево рецепта са додатком рума:
Џем од шљива са румом
Састојци:
-
5 кг шљива
-
1 кг шећера
-
2 лимуна
-
200 мл рума
Припрема:
Шљиве оперите, извадите коштице и ређајте у шерпу наизменично са шећером. Оставите преко ноћи на хладном месту. Сутрадан кувајте на средњој ватри док се маса не згусне. Пред крај додајте колутове ољуштеног лимуна, а потом и рум. Џем је готов када почне да се спушта са варјаче у комадима. Сипајте га у стерилне, загрејане тегле и оставите у млакој рерни да се охлади и ухвати корица, а затим затворите целофаном и поклопцем.