БРЗА БАКЛАВА без кора и са орасима - толико је сочна да се топи у устима, није преслатка и успева чак и почетницима у кухињи
Рецепт за баклаву без кора морате забележити, јер свако ко је буде пробао, сигурно ће вам тражити реецепт.
Баклава без кора са орасима се прави невероватни лако, те упева и оним неискусним домаћицама које не воле да проводе много времена у кухињи. Са друге стране, њеном укусу не може апсолутно нико да одоли!
Састојци:
3 јаја
150г шећера
12 кашика млека
12 кашика уља
12 кашика пшеничног гриза
12 кашика брашна
1 прашак за пециво
200г млевених ораха
За посипање:
400г шећера
450мл воде
Припрема:
Умутити јаја са шећером, додати остале састојке, па на крају млевене орахе, и лагано све сјединити, мешајући одоздо према горе.
Смесу сипати у науљен и брашном посут плех (20x25) и кашиком поравнати. Колач пећи у загрејаној рерни на 200 степени, док кора лепо не порумени.
Док се кора хлади скувати сируп - потребно је да шећер и вода прокључају. Када се кора прохладила, исеците је накоцке и добро натопите топлим сирупом. Потом ову преукусну посластицу оставите да се прохлади, па украсите млевеним орасима и спремна је за послужење!