ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ - најбржи и најједноставнији летњи колач по старинском рецепту наших бака: Сочан, кремаст и освежавајући десерт који се топи у устима
Летње врућине траже освежавајуће и лагане посластице, а ништа не прија више од класичних ледених коцки. Овај старински рецепт из наших бака не само да је брз и једноставан, већ даје колач који је сочан, сладак и савршено расхлађен за вреле дане.
Ледене коцке су колач који се брзо спрема, а пружа освежавајући и кремасти укус који је идеалан за топлу сезону. Не морате чекати сатима да тесто нарасте – све се припрема директно, а завршни резултат је колач који се топи у устима.
Састојци:
Кора-бисквит
6 јаја
6 кашика шећера
6 кашика брашна
2 кашике какаа
4 кашике уља
1 кашичица прашка за пециво
Сируп за кору:
300мл воде
12 кашика шећера
Фил:
1л млека
20 кашика шећера
18 кашика брашна
250г маргарина
5 ванилин шећера или арома ваниле
Глазура:
100г црне чоколаде за кување
3 кашике уља
Припрема: Умутите јаја и шећер пенасто па додајте уље, какао, брашно и прашак за пециво. Пећи у рерни на 180 степени Целзијуса око пола сата.
Скувати сируп од 300 мл воде и шећера. Прелити преко охлађеног колача.
Фил направити тако што ћете у литар млека скувати брашно и шећер, па у охлађену смесу додати маргарин.
Преко направити глазуру од чоколаде и уља. Добро охладити па послужити.