ДОМАЋИ КЕКС пуњен џемом, без млека и јаја - Посни колачи који могу да стоје ДУГО, а мирисом и укусом враћају у детињство
Овај домаћи кекс пуњен џемом доноси управо ту топлину – једноставан је за припрему, не садржи млеко ни јаја, и може да стоји дуже време, задржавајући сочност и предиван укус
Сећате ли се бакине кухиње и мириса свеже печених колача који су грејали душу? Овај домаћи кекс пуњен џемом доноси управо ту топлину – једноставан је за припрему, не садржи млеко ни јаја, и може да стоји дуже време, задржавајући сочност и предиван укус. Идеални су за посне дане, али и за сваки тренутак када пожелите да се вратите у детињство и уживате у традиционалном колачу, направљеном с љубављу.
Састојци и припрема:
- 200 мл. млаке воде
- 150 мл. уља
- 10 гр. ванилин шећера (може и арома ваниле)
- 10 гр. прашка за пециво
- 1 кашичица сирћета
- око 500 - 550 гр. брашна
- око 100 гр. дзема или пар кашика (џем који волите и најбоље да је гушћи)
- шећер у праху за посипање
Припрема
Измешајте воду, ванилин, шећер, прашак за пециво, уље, сирће. Додајте брашно и замесите меко тесто. Оставите да стоји 10 минута па премесите. Чашом пречника 6 цм. или 8 цм. вадите колутове, на сваки ставите мало џема, преклопите и виљушком притисните крајеве. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени око 30 - 35 минута. Треба да благо порумене са свих страна. Вруће уваљајте у шећер. Пријатно!